modern-home-exterior-with-a-garden
idees de decoració

Aquesta casa amb terrassa victoriana s’obre a la natura a la platja de Bondi d’Austràlia

casa-moderna-exterior-amb-jardí

Aquesta casa amb terrassa victoriana ha estat renovada per Estudi Fearns mostra com la llum i les vistes defineixen un espai a Sydney, el barri de Bondi Beach d’Austràlia. El propietari va demanar la necessitat de més privadesa i la manca de llum natural filtrant a l’estreta casa adossada.

La resolució d’ambdues qüestions va ser limitar la majoria de les fonts de llum natural als sostres. La casa de 2.800 peus quadrats es va construir originalment l’any 1980 i es van fer diverses remodelacions al llarg dels anys. És una casa en una fila de quatre. Està situat en un solar estret d’uns 20 peus d’ample per 139 peus de llarg, és evident que la privadesa, tant per al propietari com per als veïns, era un problema principal.

modern-casa-exterior

“Un garatge i un altell d’hostes estan situats a la part posterior del solar. Les portes de roure de Tasmània s’obren, connectant el garatge, el paisatge i la casa principal sense problemes. Els mateixos terres de formigó polit utilitzats a la casa principal continuen al garatge”, afirmen els arquitectes.

sala d'estar moderna

Fearns va resoldre la privadesa dissenyant la casa com un tub. “L’objectiu de la idea del tub era simplement dirigir les vistes des de la casa lluny de les propietats veïnes col·locant obertures només als extrems”, diu. “Volia deixar les elevacions laterals en gran mesura lliures de les finestres per desordenar-les, així com eliminar els impactes amb vistes”.

Els marcs profunds de les portes capturen moments exteriors com pintures. El joc de llums i ombres animen les parets nues.

coberta moderna

El que ens agrada: Aquesta casa amb terrassa victoriana ofereix una gran combinació de línies senzilles i elegants, netes i colors terrosos: fa que l’interior se senti lleuger i airejat. El disseny és perfecte amb el seu pati privat i una zona d’estudi/convidats independent. Una sensació d’amplitud fa que aquesta casa no se senti tan estreta. El resultat final és un gran ús de l’espai amb una estètica refinada.

Digueu-nos: Què en penseu de l’estètica general del disseny d’aquesta casa? Aquesta seria la teva idea de l’habitatge urbà perfecte? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació!

Nota: Fes una ullada a un parell d’altres visites a casa australianes sorprenents que hem presentat aquí a One Kindesign: casa d’estil Timeless Hamptons a Austràlia dissenyada per sentir-se com un refugi i una casa de formigó amb característiques de disseny fantàstiques amb vistes al port de Sydney.

modern-casa-exterior

A dalt: La coberta posterior d’aquesta casa amb terrassa victoriana es projecta al dormitori principal.

sala-tradicional

Tot i que es tractava principalment d’una renovació contemporània, la casa mostra la seva edat a través de detalls subtils com aquest arc i els sòcols. Fearns va portar la llum solar a les zones centrals del primer pis amb múltiples claraboies. La llum natural funciona com una eina push-pull: el passadís fosc i comprimit t’empeny cap a la llum brillant al final del túnel.

sala d'estar moderna

La sala d’estar completa la gran sala. Pot ser difícil crear espais íntims en plans oberts, però Fearns va utilitzar diverses tècniques per reduir la casa a escala humana. “En aquest cas el ritme de sòlids i buits [walls and glazing] principalment ajuda a crear una sensació d’espais més petits dins del pla obert”, explica. Les parets i la porta emmarquen diverses zones de la gran sala, suggerint com moblar i distribuir l’espai.

sala d'estar moderna

El nivell del sòl es divideix en diverses zones que es poden obrir o tancar per maximitzar el flux, mantenint sempre fortes connexions visuals entre els espais. “Quan les portes estan obertes, la part posterior del lloc es pot convertir efectivament en un únic espai obert, tot i que està modulat per diverses àrees més petites”, diu Fearns. Una claraboia dirigeix ​​més llum solar a la sala d’estar.

sala d'estar moderna

Els materials i els acabats es van anar desenvolupant a mesura que avançava el projecte. “La paleta al final era limitada i senzilla i estava formada principalment [of] Portes, finestres, terres i fusteries de fusta dura segellades clares, gairebé tots els roure de Tasmània amb una mica de negre”, diu Fearns. Els terres de formigó polit connecten tots els espais de la gran sala.

cuina-moderna

cuina-moderna

La zona de menjador es connecta a la cuina, el cor de la casa, com l’anomena Fearns. “Està situat entre el saló i les zones de menjador per ser un centre per a tots dos”, diu. Tot i que són grans i sòlides, l’illa i els armaris de roure de Tasmània habiten l’habitació, en lloc de dominar-la. Fearns va detallar les característiques de la cuina perquè “semblin articles asseguts a l’espai, en lloc d’elements al voltant dels quals s’ha construït l’espai”, diu.

cuina-moderna

coberta moderna

Les portes corredisses de la sala d’estar principal són de fusta dura, amb maquinari enrotllable inferior i envidrament de baixa emissió. “Les revelacions tenen uns 2½ peus de profunditat a l’elevació lateral, perquè les portes estan muntades a l’exterior”, diu Fearns.

modern-menjador

A la zona de menjador-cuina, el buit (com l’anomena Fearns) porta llum des del terrat fins al primer pis. La claraboia té aproximadament la mida d’un llit de matrimoni i és fonamental per al disseny de la casa. A més d’il·luminar l’espai, la llum crea límits permeables que defineixen l’espai per menjar dins de la planta oberta.

modern-menjador

Les cadires de menjador vintage de l’escultor australià nord-americà Clement Meadmore i una taula de menjador vintage d’Alessandro Albrizzi pertorben el llenguatge lineal de la cuina.

modern-casa-exterior

dormitori modern

El dormitori principal i el bany es troben a la planta superior.

bany modern

A diferència del bany del primer pis, el bany principal no podia tenir una porta corredissa de vidre per connectar-lo a l’exterior. “No volia una finestra allà per mantenir el costat lliure, així que vaig convèncer el propietari perquè tingués una escotilla”, diu Fearns. Després de provar diversos mecanismes, van acabar utilitzant un gran pivot de molla de terra que funciona com una frontissa de fricció.

bany contemporani

Amb la llum natural de la claraboia, la finestra pivotant no és necessària, però Fearns ha descobert els seus altres encants. “Des del bany també aconsegueix emmarcar una visió molt petita de la plantació madura al carril posterior, de manera que és un espai agradable per utilitzar”, diu. També “afegeix una sensació d’estranyesa a l’elevació lateral. La gent s’ha de mirar dues vegades per esbrinar què està fent”.

bany contemporani

Les habitacions més petites del primer pis s’obren a la coberta, inclòs aquest bany. La porta corredissa de vidre proporciona llum natural i una connexió exterior. (Aquesta part del camí està tancada i privada.)

modern-casa-exterior

FOTÒGRAF Tom Ferguson

planta-casa-moderna

planta-casa-moderna

planta-casa-moderna

plànol-secció-casa-moderna

Esteu llegint un article comissariat per https://onekindesign.com/